Bannerfoto_1920p_x_600p_NR1
De Kanjertraining is een succesvolle weerbaarheidstraining
voor kinderen en hun ouders in Haarlem en omgeving
Bannerheader_1920p-breed_NR1a
Bannerfoto_1920p_x_600p_NR2
De Kanjertraining verbetert de weerbaarheid van uw kind
bij pesten, faalangst, uitsluiting en conflicten
Bannerheader_1920p-breed_NR2a
Bannerfoto_1920p_x_600p_NR3
De kanjertraining verbetert
het zelfvertrouwen van uw kind
Bannerheader_1920p-breed_NR3a
Bannerfoto_1920p_x_600p_NR4
De kanjertraining verbetert effectief
de zelfwaardering van uw kind
Bannerheader_1920p-breed_NR4a
Bannerfoto_1920p_x_600p_NR5
De kanjertraining verbetert
de prestaties van uw kind op school
Bannerheader_1920p-breed_NR5a
previous arrow
next arrow

Reviews van ouders

Hieronder zijn een aantal ervaringen te lezen van ouders die deel hebben genomen aan de Kanjertraining.

Faalangst
“Roos had erg veel last van faalangst. Ook werd ze al vier jaar gepest in de klas. Op de kanjertraining heeft zij geleerd om voor zichzelf op te komen en tot 10 te tellen voordat ze reageert. Ze is zelfverzekerder geworden en durft nu zelfs voor de klas te spreken!”

Ze vraagt nu niet meer of ík het wil doen
“Ik heb mijn kind opgegeven, omdat ze erg onzeker was en niet voor zichzelf op durfde te komen. Nu durft ze zelf dingen te vragen aan mensen zonder aan mij te vragen of ík het wil doen. Ook van de juf heb ik een positieve reactie gehad, het gaan aanzienlijk beter met haar! Ik ben ontzettend trots op mijn kind en blij dat we de training gevolgd hebben!”

Vooral mijn eigen gedrag als ouder is veranderd
“Mijn kind wilde altijd de baas spelen en was erg emotioneel. Door de kanjertraining is haar gedrag nu veranderd en vertelt ze ons nu wat ze voelt. De kanjertraining heeft mij geleerd hoe ik moet omgaan met mijn kind. Dit heeft mij erg veel nieuwe inzichten gegeven, vooral in mijn eigen gedrag. Elke bijeenkomst heb ik wat nieuws geleerd. Top training!”

Meer geduld in bejegening van mijn kind
“Mijn kind heeft PDD NOS en maakte moeilijker contact dan andere kinderen. Wij als ouders en de juf maakten zich zorgen over of ze wel goed voor zichzelf op kon komen. Nu maakt ze meer oogcontact en kan ze het pettengedrag herkennen en benoemen bij andere kinderen. Ook ik heb veel van de kanjertraining geleerd. Ik heb meer geduld in de bejegening van haar.”

Stralend bij spreekbeurt
“Mijn zoon Sem was niet opgewassen tegen de stoere kinderen op school en bij ons in de buurt. De Kanjertraining heeft Sem ontzettend goed gedaan. Hij staat nu steviger in zijn schoenen en is veel vrolijker. Hij gaat (bijna) elke ochtend weer met zin naar school en hij doet goed zijn best. Sem heeft leren staan ‘als een boom’ in de Kanjertraining met bijvoorbeeld boekbesprekingen en spreekbeurten. Hij heeft bijvoorbeeld geleerd wat je met je lichaam doet als je een groep toespreekt en hoe je dan staat. Stevig op de grond met je benen een beetje gespreid, schouders naar achter en je armen bij elkaar rustig voor je laten hangen met een luide en duidelijke stem. Omdat Sem zo zelfverzekerd kon staan voor een groep en zo luid en duidelijk heeft leren spreken heeft Sem voor zijn spreekbeurt een 9 gekregen! Ook kreeg hij een groot applaus van de klas, ik heb mijn kind nog nooit zo zien stralen na een schooldag!”

In broek poepen
“De reden dat ik mijn dochter op de Kanjertraining heb gezet is omdat ze moeilijk om kon gaan met negatieve emoties, negatief zelfbeeld, heftige boze buien en mijn dochter poepte veel in haar broek. Na de Kanjertraining heeft mijn dochter veel meer rust in haar lichaam gevonden. Ze kan beter en rustiger praten over moeilijke situaties en gevoelens en dit is een hele grote stap in de goede richting. De inhoud van de lessen vond ik heel erg goed. Het is duidelijk en krachtig. Het verhaal van mister Peanut heeft op mijn dochter en ons gezin niet veel indruk achtergelaten, misschien een tip om dat verhaal er uit te laten. De hand-outs voor de ouders vond ik super fijn. Zo kon ik thuis op een rustig moment alle informatie nog eens goed doornemen. Ik heb een compliment voor Jeanette: Je hebt goed geluisterd naar alle ouders en geprobeerd mee te denken naar mogelijke oplossingen. Een compliment voor Angela: Je hebt alle aandacht voor de kinderen en je doet de lessen ontzettend leuk.
Nog een tip voor jullie beiden: Probeer echt rond 17:30 klaar te zijn met de lessen, of zet op de site neer dat de lessen kunnen uitlopen tot 18:00.”

Woede uitbarstingen
“Ik heb samen met mijn zoon de Kanjertraining gevolgd. Ik vond dat dit nodig was omdat mijn zoon vaak boze uitbarstingen had in de klas en opstandig gedrag vertoonde waar ik veel klachten over kreeg. De 10 lessen van de Kanjertraining vond ik erg leerzaam en positief. Alles wordt goed en duidelijk uitgelegd zodat zowel de kinderen als de ouders hier veel aan hebben. Dat de Kanjertraining echt effect heeft gehad kan ik goed merken. Op het laatste rapport van mijn zoon had de leerkracht neergeschreven dat ze had opgemerkt hoe erg mijn zoon was veranderd. Ze vond hem nu een rustige en fijne leerling in de klas die zelfverzekerd over kwam. Dit deed mij als moeder erg goed en de band tussen mij en mijn zoon is sterker geworden. In de Kanjertraining krijg je als ouder ook ‘huiswerk’ mee naar huis voor jezelf en ook om opdrachten te doen samen met je kind. Dit heeft onze band sterker gemaakt en daar ben ik erg dankbaar voor. Ik zou dan ook iedereen willen aanraden om de Kanjertraining te volgen! Ik weet zeker dat deze training effectief is voor elke ouder en voor elk kind.”

Gepest
“De belangrijkste reden dat ik mijn zoontje heb opgegeven voor de Kanjertraining was omdat hij ontzettend werd gepest in de klas. Hij kwam vaak chagrijnig uit school en dit uitte zich dan thuis waardoor er veel ruzies ontstonden in het gezin. De Kanjertraining was leuk om te volgen voor mijn zoontje omdat de oefeningen op een speelse manier gaan en ze ondertussen toch heel veel leren. Voor mij zelf vond ik de Kanjertraining met de ouderbegeleiding ook heel fijn. Om de verhalen en situaties met andere ouders te delen deed mij goed. Als tip zou ik willen meegeven om de lessen toch sneller achter elkaar te plannen zodat het meer een geheel wordt en het misschien nog sneller effect kan hebben.”

Wegkruipen in een hoekje
“Via de basisschool van mijn dochter zijn we doorgestuurd naar de Kanjertraining. Mijn dochter Esmee is een verlegen meisje die erg onzeker is over zichzelf. De school gaf aan dat de Kanjertraining een goed hulp middel kon zijn voor Esmee. De leerkracht vertelde dat ze zag dat Esmee veel over zich heen liet lopen op school en vaak weg kroop in een hoekje. Thuis vertoonde Esmee dit gedrag helemaal niet, dus ik herkende het gedrag van mijn dochter niet. Ik merkte wel dat Esmee nooit zin had om naar school te gaan en dat er bijna geen vriendinnetjes na school kwamen spelen, maar als ik hier naar vroeg zei ze altijd: ‘Gewoon geen zin’. Als ouder heb ik me hier eigenlijk nooit wat van aangetrokken, want als Esmee eenmaal thuis was dan was ze alleen maar aan het dansen en zingen en ze kon lekker haar eigen ding doen. Door de Kanjertraining ga je meer in gesprek met je kind en ontwikkel je samen een band om met elkaar te kunnen communiceren en aan te geven wat je wel of niet fijn vindt. Je gevoel goed kunnen benoemen en omschrijven wat je bedoelt. Ik heb dit zelf nooit geleerd van mijn ouders, dus ik merk dat ik dit zelf ook nooit heb mee kunnen geven aan mijn dochter. In de Kanjertraining zit je samen met je kind in een leerproces. Ik denk dat het leuk is voor de kinderen dat de ouders ook meedoen, zo krijgen de kinderen echt het idee dat je het samen doet en samen kunt groeien. Wij vonden het heel erg leuk om te doen!”

Niet meer de stomste van de klas
“Afgelopen jaar merkten wij dat Indy (6 jaar) niet lekker in haar vel zat. Ze kwam soms huilend thuis van school, vertelde dat ze buitengesloten werd en zei dat ze de stomste van de klas was en niet bijzonder. Omdat ze toch al niet heel weerbaar is, was dit het moment waarop wij besloten haar naar Kanjertraining te sturen. Ons idee hierachter was dat ze handvatten aangereikt zou krijgen om meer voor zichzelf op te kunnen komen en zich te kunnen redden in voor haar lastige situaties.
Bij deze Kanjertraining, die bestaat uit 10 bijeenkomsten, is het de bedoeling dat de ouders net zo hard meewerken als het kind zelf. De training begint met ouders en kinderen samen en daarna gaan de kinderen oefeningen doen met de pedagoge, terwijl de ouders met de kinderpsychologe in een andere ruimte allerhande tips en tricks aangereikt krijgen. Aan het einde van de training komt iedereen weer even bij elkaar. Het uitgangspunt is dat thuis en op school met het geleerde geoefend wordt.
Doordat je er als ouder zo bij betrokken wordt, voelt je kind zich gesteund bij zijn oefeningen en blijf je continu op de hoogte van de ontwikkelingen van je kind. Tevens krijg je een beter inzicht in zijn of haar kwetsbaarheden en sterke punten, waarmee je je kind nog beter kunt begeleiden. Wij hebben de ervaring dat wij ons als ouder ook verder zijn gaan ontwikkelen in het opvoeden, hetgeen voor Indy weer een extra stimulans gaf. Daarbij is het ook fijn om de verhalen van andere ouders te horen. Die zijn vaak zo herkenbaar.
De training is nu bijna afgelopen en Indy zit weer lekker in haar vel. Ze zal niet overdreven assertief worden, omdat dat niet in haar karakter ligt, maar ze weet wel hoe ze moet handelen in situaties, waar ze voorheen moeite mee had. Ze voelt zich sterker, omdat ze nu weet dat ze zelf invloed uit kan oefenen in lastige situaties in plaats van dat ze overweldigd wordt. Ze vindt zichzelf zeker niet meer de stomste van de klas, maar juist heel bijzonder.”

Deel deze pagina via: