Bannerfoto_1920p_x_600p_NR1
De Kanjertraining is een succesvolle weerbaarheidstraining
voor kinderen en hun ouders in Haarlem en omgeving
Bannerheader_1920p-breed_NR1a
Bannerfoto_1920p_x_600p_NR2
De Kanjertraining verbetert de weerbaarheid van uw kind
bij pesten, faalangst, uitsluiting en conflicten
Bannerheader_1920p-breed_NR2a
Bannerfoto_1920p_x_600p_NR3
De kanjertraining verbetert
het zelfvertrouwen van uw kind
Bannerheader_1920p-breed_NR3a
Bannerfoto_1920p_x_600p_NR4
De kanjertraining verbetert effectief
de zelfwaardering van uw kind
Bannerheader_1920p-breed_NR4a
Bannerfoto_1920p_x_600p_NR5
De kanjertraining verbetert
de prestaties van uw kind op school
Bannerheader_1920p-breed_NR5a
previous arrow
next arrow

Reviews van ouders van 8-12 jarigen

Ze hoeft er niet meer zo nodig bij te horen
“Onze dochter (12 jaar) werd gepest in de klas. Maar door de Kanjertraining voelt ze zich prettiger, omdat ze het zich niet meer zo erg aantrekt. Ze hoeft er nu niet meer bij te horen. De trainingen zijn echt een eye-opener.”

Leerzaam voor ouder en kind
“Wij hebben Mike (12 jaar) aangemeld zodat hij steviger in zijn schoenen kon staan. De Kanjertraining was erg leerzaam voor ouder en kind. Wij zien namelijk nu eerder de signalen van spanning bij Mike. Hij herkent zelf de ‘petjes’ in de klas en kan er beter mee omgaan. De hand-outs die we kregen waren erg handig, hiermee kan je thuis makkelijk aan de slag. De energie van de trainers was erg aanstekelijk.”

Hij is bewuster van zijn gedrag
“Wij hebben onze zoon (11 jaar) aangemeld bij de Kanjertraining om zijn gedrag te verbeteren en hem bewust te maken van zijn gedrag. Sinds de Kanjertraining is dit gelukt en benoemt hij ook de tips die hij heeft geleerd. Als ouders zijn wij ook bewust geworden hoe wij kunnen reageren op onze zoon wanneer hij bepaald gedrag vertoont.” 

Hij is meer zichzelf geworden
“We zagen bij onze zoon (8 jaar) de frustratie in de omgang met zijn vriendjes en de wereld om hem heen, dat is voor ons de reden geweest dat we hem hadden aangemeld bij de Kanjertraining. Wij hoopten dat hij met deze training beter kon aangeven wat hij zelf wilde en niet doet wat anderen willen. En dat hij rustig bleef wanneer iets niet ging zoals hij wilde, dus niet gelijk boos werd. Wij hebben gemerkt dat hij door de Kanjertraining rustiger is geworden en minder snel boos is. Hij durft nu voor zichzelf te kiezen en geeft dit dan op een goede manier aan zonder anderen te kwetsen. We merken echt dat hij nu meer zichzelf is geworden, hij is nu meer de jongen die hij werkelijk is. Hij is bewust geworden van zijn zwarte petten gedrag en weet dit nu goed om te buigen naar witte petten gedrag.”

We spreken nu dezelfde taal
“Op school kon onze zoon (9 jaar) soms moeilijk omgaan met situaties die anders gingen dan hij verwachtte. Hierdoor werd hij boos of verdrietig. Door mee te doen met de Kanjertraining herkent hij de situaties nu zelf en kan hij het soms zelf oplossen. In zijn rapport heeft zijn juf ook beschreven dat hij de oefeningen die hij heeft geleerd bij de Kanjertraining, beter kan toepassen in de klas en tijdens het buitenspelen. Ook wij als ouders hebben een hoop geleerd bij de Kanjertraining. We hebben een gezamenlijke taal ontdekt om over situaties en gevoelens te praten. Een taal die we allemaal op hetzelfde niveau spreken.”

Ze lieten de kinderen in hun waarde
“We hebben onze dochter (10 jaar) opgegeven voor de Kanjertraining om haar en ons te leren om gaan met het wisselende gedrag van haar. Het leerdoel dat wij voor onze dochter zagen aan het begin van de training was het werken aan haar onzekerheid. De ouderbegeleiding van de Kanjertraining was open en de trainers waren rustig, duidelijk en de tijd nemend voor vragen. Ze lieten de kinderen in hun waarde. Er was een leuke en goede interactie in de eerste ouderbijeenkomst. De uitleg was duidelijk en de oefeningen waren leuk. Onze dochter is zekerder geworden door de Kanjertraining.”

Ze durft nu over situaties te praten
“Ik heb mijn dochter (8 jaar) opgegeven voor de Kanjertraining, zodat zij kon leren omgaan met de echtscheidingssituatie. Ik hoopte dat ze door de training sterker en weerbaarder zou worden, voor zichzelf kan opkomen en leert om te gaan met pestgedrag. Ik vond de ouderbegeleiding en de trainers prima! Mijn dochter is door de training sterker in haar schoenen komen te staan en durft nu te praten over situaties. De training heeft zeker een positief effect op haar gehad!”

Deel deze pagina via: