De Kanjertraining is een succesvolle weerbaarheidstraining
voor kinderen en hun ouders in Haarlem en omgeving
De Kanjertraining verbetert de weerbaarheid van uw kind
bij pesten, faalangst, uitsluiting en conflicten
De kanjertraining verbetert
het zelfvertrouwen van uw kind
De kanjertraining verbetert effectief
de zelfwaardering van uw kind
De kanjertraining verbetert
de prestaties van uw kind op school
previous arrow
next arrow
Slider

Reviews van pubers (12-16 jarigen)

Maaike:
“Ik heb geleerd hoe ik moet omgaan met pestgedrag en hoe ik mezelf kan zijn. Ik heb nog het meeste gehad aan hoe ik moet omgaan met pesters. Thuis letten we nu ook veel beter op mijn gedrag en op welke petten ik op heb.”

Sanne:
“Ik durf nu voor mezelf op te komen en de jongens die mij pestten doen dat nu niet meer. Vroeger durfde ik niks te zeggen en niet mijn mening te geven, maar nu durf ik het veel meer. De relatie met mijn ouders is ook veranderd, want vroeger durfde ik niks tegen ze te vertellen over wat er op school gebeurde, maar nu durf ik het wel. Ik vond het fijn dat Angela alles duidelijk uitlegde.”

Anoniem:
“Zelfvertrouwen kwam ik erg te kort voor de training, maar nu heb ik wel meer zelfvertrouwen gekregen. Als ik boos was op iemand, vloog ik er altijd meteen op af. Nu is dat wel minder geworden. Ik ben het meeste gegroeid in het onder controle houden van mijn boosheid. Het wordt steeds minder en daar ben ik erg blij om. De relatie met mijn ouders is nog steeds een beetje hetzelfde, maar ik doe mijn best om het beter te maken, dus ik werk er nog aan. Ik vond het erg goed hoe de trainers uitleg hebben gegeven.”

Anoniem:
“Ik heb het meeste gehad aan de benzine en de motor en dat je gewoon weg moet gaan bij de pesters. Ik kan nu ook meer voor mezelf opkomen. De relatie met mijn ouders is beter. We hebben het er meer over wat er gebeurd is op school.”

Keri:
“Ik ben door de training iets minder verlegen geworden en durf ook meer mijn mening te geven. Ook ben ik sterker geworden in mijn gedrag. De relatie met mijn ouders is wel een beetje veranderd, want soms gingen mijn vader en ik het in de auto over de training hebben en dan gingen we het soms ook uitvoeren. Ik vond dat alles in de training goed ging. Alles werd goed uitgelegd en ik heb goede tips gekregen.”

Anoniem:
“Ik heb het meeste geleerd van het complimenten geven en ontvangen. Ik heb geleerd hoe ik moet omgaan met vervelende mensen. Ze kunnen nu veel minder rottigheid naar mij uithalen. Ik vind het werk dat de trainers doen uitstekend.”

Anoniem:
“Ik heb geleerd om zelfverzekerder te zijn. Ik ben het meeste gegroeid in het rustig zijn. Ik ben veel rustiger nu ik dat heb geleerd. Ik vond de training super!”

Anoniem:
“Ik heb geleerd hoe je om moet gaan met pestgedrag. Ik heb het meest gehad aan hoe je een beetje met jezelf om moet gaan en te geloven in mezelf. Ik ben ook het meeste gegroeid in het geloven in mezelf. De relatie met mijn ouders is nu wel anders door de training. We praten nu meer over gevoelens dan eerst en dat is fijn. Ik vond de trainers altijd erg behulpzaam en aardig en ze konden goede tips geven aan ons.”

Anoniem:
“Ik heb geleerd hoe beter contact met iemand te maken door bijvoorbeeld (meer) oogcontact te hebben of vragen te stellen en complimentjes te geven. Ik ben het meest gegroeid in mijn mening te geven en eerlijk te zijn. De trainers waren aardig & begripvol.”

Barbara:
“Ik heb geleerd dat er op sociaal gebied verschillende soorten mensen zijn (verschillende petten) en wat er gebeurt wanneer je benzine geeft aan vervelend gedrag van iemand. De relatie met mijn ouders was en is goed, daar is eigenlijk niks aan veranderd tijdens de training.”

Anoniem:
“Ik heb veel dingen geleerd. Ik kan nu beter ‘nee’ zeggen en ik weet soms ook wat voor gedrag ik heb. Ik ben het meeste gegroeid in het ‘nee’ zeggen. Ik zei altijd ‘ja’ en nu kan ik beter zeggen ‘nee’ en als mensen stom doen kan ik ze negeren. Mijn moeder helpt mij ook. Ze vraagt  soms welke pet ik op heb en dan probeer ik een andere op te zetten. De trainers durven heel veel en beelden leuk uit.”